Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tatran Sedlčany po roce opět vicemistrem KSM

09.03.2020 | Štěpán Pinkas

Na vrcholový zápas sezony se přišla do Sedlčan podívat rekordní návštěva 261 diváků, kteří nakonec viděli prohru domácích 1:4. Odvetné utkání v Neratovicích, kam jsme vyrazili společně s fanoušky, zase skončilo nejvyšší porážkou Tatranu v sezoně - 2:11. Po roce jsme se tak stali vicemistry Krajské soutěže mužů Středočeského kraje.

Sobota 7. 3. 2020 - Zimní stadion Sedlčany

TJ TATRAN SEDLČANY - HC BULDOCI NERATOVICE 1:4

Branky a nahrávky: 7. Pospíšil (Petržílka, Vild) - 38. Horevaj (Mrázek, Mareček), 42. Mareček (Sojka, Horevaj), 47. Mrázek (Horevaj), 57. Horevaj (Mareček). Rozhodčí: Muller - Thuma, Maňák. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1.

Diváci: 261

TJ Tatran Sedlčany: Dudek - Grin, Šebek, Vild, Spilka T., Mašek - Černý F., Burian, Spilka O. - Chwastek, Černý V., Pinkas - Pospíšil, Zavadil, Petržílka

HC Buldoci Neratovice: Vašíček - Sojka, Křivokapič, Litomyský, Střížek, Šimek, Horevaj, Mrázek - Chvojka, Štukheil, Bartoš, Prejza, Pokora, Veselý, Mareček, Pek, Macek, Vočadlo, Volf

Komentář:

Rekorní návštěva, kdy byla zaplněna téměř celá hala, se přišla podívat na vrchol sezony v podobě finále play-off. Většina fanoušků však nakonec odcházela zklamaná. Od úvodního vhazování bylo hned jasné, že si oba soupeři v tomto zápase nehodlají nic darovat zadarmo a k vidění bude velká bitva.

Hned v úvodu utkání v 7 minutě se domácím naskytla vynikající příležitost, když se v časovém sledu 4 vteřin nechali vyloučit 2 hostující hráči, a Tatran tak krátce po úvodním vhazování dostal šanci zahrát si přesilovou hru 5 na 3. Nabídnutou šanci dokázal po pouhých 20 vteřinách využít Martin Pospíšil po spolupráci s Lukášem Petržílkou a Martinem Vildem. 

Ve druhé třetině velmi dlouhou dobu kralovali oba brankáři. Na domácí straně to byl tentokrát Michal Dudek, který dostal přednost před Lukášem Hlaváčkem. Hrála se velmi vyrovnaná bitva s minimem vyložených šancí. Ve 36. a ve 37. minutě byli za své fauly potrestáni i domácí hráči a tak také Neratovice dostaly příležitost zahrát si přesilovku 5 na 3. Kombinace se jim sice dlouho nedařila, až se krátce před návratem domácího hráče na led ve 38. minutě prosadil Horevaj. 

K obratu ve skóre došlo po začátku 3. třetiny ve 42. minutě - branku vstřelil Mareček. Svou nedisciplinovaností si sedlčanští hráči přidělali další starosti když ve 47. minutě opět nabídli Buldokům přesilovku 5 na 3. Ti opět zareagovali nejlépe jak mohli a svou početní převahu využili po střele Mrázka. Snaha se Tatranu nedala upřít, ale do konce zápasu bohužel inkasovali ještě jednou. To když trenér Karel Pospíšil vycítil šanci a současně s vyloučením hostujícího hráče odvolal v 57. minutě gólmana Michala Dudka čímž zdvojnásobil výhodu hráčů v poli na 6 proti 4. Neratovičtí Buldoci však tento risk potrestali téměř ihned, kdy špatně zahranou buly využil Horevaj a střelou do prázdné brány přes celé kluziště uzavřel gólový účet zápasu.

Neděle 8. 3. 2020 - Zimní stadion Neratovice

HC BULDOCI NERATOVICE - TJ TATRAN SEDLČANY 11:2

Branky a nahrávky: 8. Pek (Šimek), 12. Štukheil (Horevaj), 16. Chvojka (Macek), 17. Mareček (Pek, Sojka), 20. Pek (Macek), 26. Horevaj (Mrázek), 28. Pek (Sojka, Mareček), 34. Horevaj (Mareček), 39. Horevaj (Křivokapič, Pek), 40. Pek (Macek), 51. Mrázek (Chvojka, Mareček) - 7. Pinkas (Bez asistence), 33. Pinkas (Pospíšil). Rozhodčí: Hrčka - Pazourek, Apatsidis. Vyloučení: 4:2, navíc Dudek (SED) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0.

HC Buldoci Neratovice: Vašíček (29. Koblischke) - Sojka, Křivokapič, Litomyský, Střížek, Šimek, Horevaj, Mrázek - Chvojka, Štukheil, Bartoš, Prejza, Pokora, Veselý, Mareček, Pek, Macek, Vočadlo, Volf

TJ Tatran Sedlčany: Hlaváček (28. Dudek) - Vild, Šebek, Spilka T., Mašek - Chwastek, Burian, Černý V. - Pospíšil, Zavadil, Petržílka - Pinkas, Spilka O.

Komentář:

Na toto utkání jsme vyrazili autobuse společně s fanoušky, kterých si velmi vážíme za jejich podporu nejen při tomto zápase, ale i po celou sezonu! Zraněními ošlehaná soupiska Sedlčan bohužel čítala na toto utkání pouze 12 hráčů do pole, a tak bylo jasné, že tyto bojovníky nečeká vůbec lehká práce.

Do utkání vstupovali v lepší pozici domácí, ovšem byli to opět hosté, kteří se jako o den dříve postarali o první branku v utkání. Konkrétně Štěpán Pinkas, který v 7. minutě zachytil špatnou rozehrávku hostí, a sám před brankářem se nemýlil. To možná Neratovice ještě více nakoplo a za minutu již bylo opět vyrovnáno, když se trefil Pek. Ve 12. minutě jej napodobil Štukheil a Buldoci šli do vedení. V 16. a 17. minutě neskutečně přesnými ranami nedali Lukášovi Hlaváčkovi v brance žádnou šanci nejprve Chvojka a poté Mareček. Sedlčanskou třetinu hrůzy zakončil ve 20. minutě opět Pek a do kabin se šlo za stavu 5:1 pro domácí.

Sedlčanům nezbývalo nic jiného než bojovat. To však ve druhé třetině dařilo pouze 6 minut než přesilovou hru využil Horevaj. Za dvě minuty vstřelil svůj třetí gól v utkání Pek a vyhnal tak z brány Lukáše Hlaváčka, kterého nahradil Michal Dudek. Jen o minutu později ve 29. minutě se pro výměnu gólmanů rozhodli také Buldoci, když Vašíčka nahradil Koblischke. I na tohoto brankáře však dokázal ve 33. minutě vyzrát sedlčanský Štěpán Pinkas a aspoň trochu zkorigoval skóre. Radost Tatranu však netrvala dlouho, neboť jen o minutu později vrátil domácím náskok Horevaj. Ten samý střelec se prosadil ještě jednou ve 39. minutě a zkompletoval hattrick. Tečku za druhou třetinou udělal pár vteřin před klaksonem svým čtvrtým gólem v utkání Pek. 

Třetí třetina odpovídala stavu, že je rozhodnuto. Domácí kontrolovali hru a hosté občas zahrozili, nebezpečnými akcemi. Hattrick odmítl hostující Štěpán Pinkas, který nedokázal své šance přetavit v třetí branku. To naopak domácí v 51. minutě upravili skóre zásluhou Mrázka na konečných 11:2.

Špatný dojem z utkání pro Tatran neznamenal pouze výsledek, ale také zbytečná zranění dvou hráčů za již rozhodnutého stavu. Lukáš Petržílka v souboji chvíli před koncem inkasoval zásah vysokou holí, po kterém má vyražených několik zubů. Martin Pospíšil taktéž krátce před koncem zápasu inkasoval ránu pukem do nohy, po které měl velké potíže aby se vůbec dostal z ledu. 

 
Aktuální články
Pojď hrát HOKEJ

Hledáte správný sport pro vaše dítě? Přijďte v úterý 16. 1. od 15:00 na zimní stadion v Sedlčanech na akci Týden hokeje.

 
Školička bruslení začíná

V sobotu 4. listopadu 2023 v 7:45 začíná nový ročník školičky bruslení. Všechny děti jsou zváni bez ohledu na věk či dovednosti. Nutná...

 
A-mužstvo skončilo v základní části na 3. místě ve skupině

Shrnutí základní části a vybrané statistiky hráčů

 
Týden hokeje přilákal do našich řad nové členy
 
Nabídka klubových produktů
 
Krajská soutěž mužů začíná
 
POJĎ HRÁT HOKEJ
 
Příprava A-týmu na novou sezonu 2021/2022
 
Koronavirové opatření ZS Sedlčany
 
Časomíra
 
Zápasy A-tým

Muži | sobota 27.01.2024, 17:00
TJ Tatran Sedlčany - HC Nymburský Lev
5:2 (2:0,1:1,2:1)
 
Muži | sobota 03.02.2024, 18:30
HC Buldoci Neratovice - TJ Tatran Sedlčany
6:3 (3:0,2:0,1:3)
 
Muži | sobota 10.02.2024, 17:15
HK Příbram 99 - TJ Tatran Sedlčany
3:7 (1:1,1:3,1:3)
 
Muži | sobota 17.02.2024, 17:00
TJ Tatran Sedlčany - HC Příbram B
5:6 (0:2,3:2,2:2)
 
Muži | sobota 24.02.2024, 18:00
TJ Tatran Sedlčany - HC TNP Praha
2:8 (1:1,1:4,0:3)
 
Muži | neděle 25.02.2024, 15:45
HC TNP Praha - TJ Tatran Sedlčany
3:0 (0:0,1:0,2:0)
 
Partneři klubu
město 2

Bannery 2

Bannery 1

Bannery 3

Bannery 5

Bannery 6

banner brudra

banner energon

banner toyota


 
© eSports s.r.o. & TJ Tatran Sedlčany, z.s. oddíl ledního hokeje | Adresa: Tyršova 150, Sedlčany, 26401 | www.hokejsedlcany.cz RSS